2020. második felében indul a The Bach Centre által akkreditál nemzetközi Level-1 Bach-virág tanfolyam.  Az összes, a Bach Centre által jóváhagyott kurzus az eredeti egyszerű módszert tanítja, amelyet Bach doktor használt. Ezért érdemes a The Bach Centre által akkreditált képzést választani, függetlenül attól, hogy szeretne-e  valaki a Bach Alapítvány regisztrált konzulense (Bach Foundation Registert Practition (BFRP)) lenni, vagy csak a lehető legjobb képzést szeretné.

A Level-1 szintű Bach-virág tanfolyam lefedi az alapokat, beleértve az egyes Bach-virágok bemutatását. Ismerteti az olyan alapvető fogalmakat, mint az:

  • egyszerűség,
  • a személyes kiválasztás fontossága,
  • Bach doktor hét csoportja,
  • a Bach-virágok használata,

A résztvevők megszerezhetik azt a tudást, mely magabiztosságot ad a hallgatók számára a saját életükben, valamint a család és a barátok körében történő használatra.

A Level-1  szükséges alap tanfolyam azok számára, akik részt szeretnének venni a magasabb szintű (Level-1, Level-2) képzéseken. Ezeknek a képzéseknek a sikeres elvégzésével a résztvevő kérheti a konzulensek Nemzetközi Címlistájába való felvételét, amit a Bach Centre tart nyilván.